Yangshuo en dan naar Hong Kong
Lieve Allemaal,
de 2 de dag in Yangshuo werd een tripje naar XingPing. Dit is een dorpje dat zo'n 50 min noord ligt aan de Li-rivier. Daar is het water best laag dat de uitzichten een stuk minder zijn dan aan de Yulong-rivier waar ik de bambootocht heb gemaakt.aar aan de Li-rivier heb je een mooi uitzicht op het karstgebergte wat afgebeeld staat op het 20 YUAN biljet, daar moest ik natuurlijk wel even naar toe.Leuk dorpje en daar een beetje rondgewandeld. Heerlijk lokaal gegeten en 's avonds weer terug naar het centrum van Yangshuo. Heel relaxt een film gekeken, echt een film voor mij, zo'n vrouwenfilm waarbij ik toch wel een traantje weg moest pinken. De volgende dag kwam ik John tegen waar ik in Pingyao mee opgetrokken ben,erg leuk zijn verhalen te horen van afgelopen tijd. Tegen de middag achter op het motortje ri mijn nieuwe hostel de Giggling Tree. Ligt aan de Yulong rivier en zit vol Nederlanders (eigenaars zijn NL's). Super relaxt om hier 2 dagen uit te rusten. Heerlijke dagen met vooral niets doen en alleen maar gezellig met iedereen beppen. Iedereen was geinteresseerd in de mooie site's die ik al in China had gedaan,dus alle info doorgegeven. Lekker Westers eten...weer eens wat anders dan alleen maar rijst en noedels. Dinsdag de 8ste weer terug naar Yangshuo (centrum) om daar een Chinese kookcursus te doen. Eerst naar de markt en daarna lekker koken en natuurlijk ook opeten. Pff het groentegedeelte van de markt was ok, maar het beestengedeelte...hmmm van kip, eend, konijn, kat en hond die daar opengesneden, huid afgebrand hingen wilde ik toch wel snel weg. Zeker toen ik die lieve hondjes nog levend in een kooi zag zitten die aan het wachten waren om geslacht te worden. Het koken was helemaal leuk en superrrrr lekker. In NL ga ik deze gerechten zeker maken. DE hele dag regen vandaag dus perfect om na de kookcursus te reizen naar Guilin, daar de nachttrein naar Guangzhou en dan 's ochtends de trein gelijk door Shenzen. Hier loop ik de grens over naar Hong Kong dan nog een 1,5 uur met de metro naar Hong Kong eiland en zoeken naar het hotel wat ik geboekt had. Zo dat is anders dat Hong Kong. Druk maar niet zo hektisch druk als de steden in China. Veel westerse mensen en zo makkelijk te reizen met al het Engels en duidelijke borden overal. Deze dag weer volop regen en Maris helemaal uitgeblust...dus veel slapen. Vandaag (donderdag 10 nov) in de ochtend Hong Kong eiland rond centraal verkend wat erg leuk is en daarna naar Lamma eiland. Daar heb ik het eiland rondgelopen (3,5 uur) en heerlijk vis gegeten (daar staat het om bekend). Morgen nog 1 dagje Hong Kong en dan om 23.25 uur vlieg ik naar Amsterdam. Enorme zin om iedereen weer te zien, spreken en in mijn eigen bedje te slapen en verse kleding te gaan dragen.
Ik heb genoten van alles en China is helemaal niet moeilijk om in te reizen (wat ik dus wel een beetje verwachtte).
Lieve groet en tot heeeeeeel erg snel
Maris x
Dag dag Maris, nog een mooie laatste dag in dat maffe, mooie maar zeer bijzondere China en een goede vlucht terug! Wij zien elkaar binnenkort, dus hang ik aan je lippen om je verhalen te horen, ofschoon ik nu al weet dat je geen idee hebt waar je moet beginnen :-) Groet van Anke
Hey maris,
Geniet er maar van je laatste dag vakantie. Ik ben blij je weer eens te zien. De beamer staat al klaar voor de foto's mee te projecteren.
Dikke Knuffel, yusuf
Tja dat wordt een foto avond voor iedereen hihi!
we gaan gezellig chinees koken annie is zeer nieuwsgierig!
hopen op een paar vrije stoelen in het vliegtuig terug
xxx
Count me in voor dat avondje chinezen...