marisje.reismee.nl

Xian en Chengdu

Lieve allemaal,

na een smerige nacht in een nacht trein van Pingyao naar Xian kwam ik redelijk gebroken aan in Xian.

Elk half uur werd ik wakker van een vieze plaslucht en roggelende mannen, er lag ook al iemand te slapen op mijn bedje...hmmm.

In Xian ben ik naar het terra cotta leger geweest en dat was erg indrukwekkend. Daar kwam ik weer wat reizigers tegen waar ik een toertje mee heb gedaan in Mongolie.

Verder 2 dagen regen daar dus dat is altijd wat minder rond huppelen. De nachttrein naar Chengdu was weer toppie en daar heb ik wat Panda's bekeken wat zo lief was. Die beesten zijn echt lui maar wel schattig. Vandaag ben ik naar de grootste Buddha geweest in Leshan. Was erg groot maar vooral druk met de nationale holiday van die Chinezen hier. Ik ben samen met een Chinese studente op pad gegaan en dat was erg gezellig. Samen hebben we dit dagje afgesloten met een typische maaltijd van Chengdu nl HOTPOT. Heerlijk was dat. Eeen beetje in een borrelde pot wat vlees, groente enkievitseieren koken. Eigenlijk gewoon fondueen. Het is best vermoeiend met die enorme drukte maar gelukkig duurt dit maar tot 10 oktober. Ik doe mijn best om steeds met mijn Chineese mobieltje op tijd hostels en vervoer te reserveren wat niet meevalt. Ik loop nu een beetje vast bij een boottrip over de Yanzi-rivier maar het komt allemaal goed, als je maar flappen laat zien...hi,hi. Dus morgen naar Chongqing en dan hopelijk 2 oktober op de boot naar Yichang,,,,,en dan heel veel bussen.

De chinezen zijn zo behulpzaam en die paar die Engels spreken helpen je ook echt. Het eten blijft geweldig lekker,soms wat pittig.

Liefs Maris

Claudia

Heey Mariska!! Wat een leuke verhalen allemaal! Nog heel veel plezier en zo te lezen geniet met volle teugen van je mooie reis! Geniet ervan!

Dikke kus Claudia en Nicolet

Mijke en Willeke

Hoi Maris,

Je hebt ons nog niet gehoord maar tot nu toe alles gelezen en gezien hoor. Echt super gaaf wat je aan het doen bent. Als we dat zo lezen over dat eten....pfff denk dat we de hele dag op de wc zouden zitten ;).
Geniet nog van alles wat je gaat doen en we blijven je volgen!

Groetjes, Willeke en Mijke